Guide: Vælg de rigtige skøjter til dig

Står du og skal have nye skøjter, men er i tvivl om hvordan du vælger de rigtige? Så kommer her en guide til

5 Råd til at vælge de rigtige skøjter til dig

Står du og skal have nye skøjter, men er i tvivl om hvordan du vælger de rigtige? Så kommer her en guide til dig med fem gode råd, som kan hjælpe dig godt på vej.


Råd #1 Hvor meget vejer du?

Ja vi ved godt at det kan lyde som et personligt spørgsmål, men de forskellige skøjtemodeller har forskellig stivheder. En generel regel er, at jo lettere du er, jo blødere skøjter skal du have. Skøjternes ydre skal giver stabilitet og beskyttelse, mens indersiden er polstret, formbar og giver komfort. Jo dyrere skøjten er, jo stivere er skøjten. Vægten er dog ikke alt. Niveau skal også tages med i denne ligning, da din teknik og styrke også er afgørende for hvor stiv din skøjte skal være. Læs mere omkring dette nedenfor. 


Råd # 2 Hvilken spillestil, styrke og teknik har du?

Hårdheden påvirker, hvordan du kan bøje benet og bevæge foden, hvilket så påvirker din balance og din teknik. Hvis du køber for stive skøjter, vil du have svært ved at skøjte, og det vil hæmme din chance for at udvikle dig og blive en bedre skøjteløber. Det samme gælder, hvis du køber for bløde skøjter.

Er du en tungere spiller, eller er du på isen mere end fire dage om ugen, bør du vælge et par skøjter som kan håndtere den mængde. Her anbefales det at vælge skøjter som indeholder kulfiber i støvlen.


Råd #3 Hvilken størrelse bruger du

Skøjten skal sidde tæt til og have god kontakt med foden, men med lidt plads til bevægelse i tæerne. Stil dig altid op, når du prøver skøjter og bøj herefter i benene, så det føles som når du er på isen. Hvis dine tæer ikke rammer spidsen når du har bøjet ben, så har du med høj sandsynlighed fundet den rigtige længde.
Vores eksperter i butikken bruger avancerede 3D fodscannere fra BAUER og CCM og stiller altid spørgsmål om dine gamle skøjter og din skøjte- og spillestil. Derefter anbefaler vi de modeller og størrelser, der passer bedst til dig.


Råd # 4 Hvordan får man skøjten til at sidde bedst muligt på foden?

Alle hockeyskøjter har forskellige niveauer af formbarhed. Det hænger ofte sammen med prisklassen, hvor du får mere og bedre formbart materiale i en dyrere skøjte. Når du har prøvet den model og størrelse, der passer bedst, er det tid til at "bage" skøjterne. I vores hockeybutik har vi en speciel ovn, hvor skøjterne varmes op i det rette antal minutter og til den rette temperatur. Dette er noget, man kan gøre i en ovn derhjemme, og til dette har vi også lavet en guide, som du kan finde her.

Når skøjterne har den rette temperatur, snører vores eksperter dem på dine fødder. Det er vigtigt at binde snørebåndene korrekt, da hele skøjten er blød efter opvarmningen, så intet går i stykker. Derefter skal du sidde ned med benene i den rigtige vinkel, så skøjterne køler ned og former sig korrekt. Det tager cirka 10-15 minutter for alt at køle ned. Ideelt set skal skøjterne herefter hvile i ca. 12 timer efter opvarmning og formning.


Råd # 5 Døjer du med knyster eller vabler på fødderne?

Vores eksperter i butikken er uddannede og har den viden, der skal til for at finde de rigtige skøjter og størrelse til dig, så du undgår at få nye fodproblemer. Hvis du allerede har eksempelvis knyster, så hjælper vi dig ved at "blokke" skøjterne ud på de nødvendige områder, når de er varme og formbare, så der er den nødvendige plads i skøjten. Dette kan være nødvendigt at gøre flere gange i løbet af sæsonen, da foden og skøjterne kan ændre form over tid.

Er du særligt bred på bestemte områder af foden, så kan vi også forme skøjten til at tage højde for dette.