Profilering af skøjter

Profilering af skøjter et hot emne for tiden, men det kan også være svært at navigere i. Derfor har vi lavet denne artikel, som

Profilering af skøjter handler om at tilpasse klingens kontur, for at skabe specialiserede præstationsfordele. En lille ændring af klingen kan gøre en kæmpe forskel på isen.
Profilerede klinger får dig hurtigere til pucken. De øger smidigheden for at hjælpe med at skabe adskillelse fra dine modstandere, og de tilføjer den balance, det kræver for virkelig at kontrollere dit skær.

Brugerdefinerede profiler er blevet utrolig sofistikerede og præcise.
Vi ved, at vores balance og vægt skifter fra et område af klingen til et andet, når vi skubber af, når vi skifter retning, når vi skøjter i topfart eller når vi skøjter baglæns. Prosharp-profiler kombinerer forskellige kurver på tværs af nøglezoner af dine klinger for at skabe den ideelle mængde kontakt med isen for hvert aspekt af din skøjteløb.
Uanset om du lige er startet til ishockey, eller spiller professionelt, så giver profilering af dine klinger dig en bedre oplevelse på isen, samt en større mulighed for at forbedre dit spil.

 

Hvilken profil skal jeg vælge?

Se med i videoen som Bauer Prosharp har lavet, hvor de forklarer nærmere om nogle af de profiler som du kan vælge. 


Single Radius Profil

Single radius profiler er designet med én radius på tværs af klingen. De er designet til at forbedre enten hastighed, acceleration, mobilitet eller stabilitet. 
10ft er en standard lagerprofil. Dette er den slags profil, der kommer på Bauer klinger når du køber dine skøjter.

En af de mest almindelige radiuser at få lavet på sin Single Radius Profil er til gengæld 13 fod. Det giver spilleren en all-round skøjteoplevelse.

Single Radius 13 fod er en rigtig god profil at starte med, hvis du for første gang skal teste en profil af. Peter Forsberg (hvis i kan huske ham) spillede med denne profil gennem hans karriere. 


Triple Radius Profiler

Triple radius profiler er designet med tre forskellige radier for at forbedre accelerationen, give hurtigere sving og ordentlig stabilitet for at hjælpe med at slippe fra modstandere. Prosharp anbefaler Zuperior-profiler til spillere, der ønsker ekstra fart. Ideel til vinger, der hurtigt vil accelere med perfekt stabilitet. Fremragende valg for spillere som elsker at spille i de små områder på isen.


Prosharp Zuperior Profile


Spillere, der har været kendt for at skøjte på Zuperior-profiler, er Mitch Marner, Brad Marchand, Anders Lee og Matthew Barzal.


Quad Radius Profiler

Quad-profiler er designet med fire forskellige radier, som er strategisk placeret på samme klinge for at give perfekt klingekontakt med isen i ALLE situationer. Hver sektion af klingen har en radius, der er optimeret til dens specifikke brug. Forsiden af ​​bladet har en mindre radius for at fremme hurtige skridt under acceleration. Næste afsnit er optimeret til mobilitet. Midten af ​​klingen har en lidt længere radius for fart og glid. Bagsiden af ​​klingen har en større radius for stabilitet.
Prosharp anbefaler en quad-profil til spillere, der skal dække meget is. Det er den ideelle profil til centre og forsvar. Du vil føle dig afbalanceret på dine skøjter, når du skifter fra at glide til at skøjte. Denne profil maksimerer fuld skøjtetagslængde.

Quad Prosharp Profile

Bemærkelsesværdige spillere, der har været kendt for at skøjte på en Prosharp Quad-profil, er Elias Pettersson, Quinn Hughes og John Taveras.

Se videoen herunder, hvor Elias Petterson tester Quad profilen af under en træning. 


 Ellipse Profiler

Prosharp ELLIPSE blev udgivet tilbage i 2020. De nye profiler revolutionerer profilering ved at overføre formen af ​​en ellipse til klingen. Dette er et paradigmeskifte, hvor vi går fra radiusprofilering, som blev introduceret i slutningen af ​​80'erne, til ellipseprofilering. Fokus ligger på at give spilleren den mest DYNAMISKE og SØMLØSE skøjteoplevelse som muligt. Kombiner maksimal POWER med AGILITY! Nøglefunktionen er profilernes sømløshed. Dette giver spilleren følelsen af, at de altid har den optimale iskontakt til hver aktion på isen.

Prosharp Ellipse Profile


Den bedste måde at finde din skøjteprofil på

I samarbejde med Bauer Prosharp har vi fået lavet vores egne test-kits med forskellige profiler, som du kan tage med hjem og teste til træning eller friløb.

Skating Profile test kit

Kom forbi butikken og lån et test kit med hjem bestående af 3 forskellige profiler til din størrelse skøjte, så du kan prøve dem af under træning eller friløb. De 3 sæt klinger med forskellige profiler er nummereret, men vi har ikke angivet navnet på profilen. På den måde tvinger vi dig til at føle efter, uden at blive påvirket af eventuelt info om de forskellige profiler inden.

Praktisk info:
Man betaler et depositum på 500 kr. som man får tilbagebetalt når man afleverer profilsættet tilbage.
Man låner sættet i 4 dage, hvorefter man skal returnere det.